Raksts no Puaro.lv

27. novembris (2012) 10:58

Roberto Meloni: Gundega Skudriņa virtuvē ir īsta dīva!

Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē tirdzniecības centrā Domina Shopping Gardēžu dienu ietvaros notika Gardēžu duelis, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki sacentās pavārmākslas meistarībā ar izciliem šefpavāriem. Kā vieni no pirmajiem savas prasmes ēst gatavošanā apliecināja Gundega Skudriņa un Vairāk Saules šefpavārs Endijs Bērziņš, kā arī Gan Bei šefpavārs Pāvels Miņins un dziedātājs, itāļu valodas pasniedzējs Roberto Meloni.

FOTOGALERIJA.

Gardēžu dueļa pirmajā raundā uzvarēja Vairāk Saules šefpavārs Endijs Bērziņš un radošās apvienības Skudras metropole īpašniece Gundega Skudriņa. Viņi konkurentus pārsteidza ar  īstiem gardumiem - Baltvīna etiķī marinētām bietēm un trušu aknu pastēti, smiltsērkšķu marmelādi ar kazas piena bumbiņām, ķirbju krēmzupu, kā arī karstos suši.

„Ēst gatavošana kopā ar Endiju bija īsts piedzīvojums. Lai arī Roberto un Gan Bei šefpavārs bija sīvi konkurenti, tomēr veiksme bija mūsu pusē. Pēc Domina Shopping pavāru dueļa ir skaidrs -  ja vēlies pagatavot īstu gardēžu maltīti, nepietiks vien ar  ceptu karbonādi. Gardēžu maltīte ir izcili pagatavota karbonāde, pasniegta ar lieliskām piedevām – turklāt uz šķīvja izkārtota tā, ka sniedz īstu baudījumu ne tikai vēderam, bet arī acīm. Man bija liels prieks vērot īstus profesionāļus darbībā un iemācīties daudz jaunu meistartriku,” priecājās uzvarētāju pāra dalībniece Gundega Skudriņa.

Arī itāļu valodas pasniedzējs un dziedātājs Roberto Meloni ir gandarīts par paveikto Gardēžu dueļa laikā: „Jau sen esmu pārliecinājies, ka latviešu sievietes ir izcilas pavāres. Taču Gundega Skudriņa pasākuma laikā mani īpaši pārsteidza – tik atraktīva, enerģiska, komunikabla un turklāt vēl paspēja arī uztaisīt gardas pusdienas! Es kā jau itālis esmu temperamentīgs un spēju daudzas lietas darīt paralēli, taču viņa virtuvē ir īsta dīva, kas ne tikai izskatās satriecoši, bet arī lieliski gatavo,” iespaidos dalās dziedātājs Roberto Meloni.

Roberto kopā ar Gan Bei šefpavāru Pāvelu Miņinu gatavoja gardas uzkodas - Pekinas pīli, karsto suši, vistas salātus ar baziliku un konjaku, kā arī klasisko japāņu ēdienu – rīsus ar jūras veltēm.

Gardēžu Dienās tirdzniecības centrā Domina Shopping darbojās arī Latvijas delikatešu tirdziņš, kurā bija iespējams iegādāties pašmāju ražotās delikateses. Savukārt vīna cienītājus īpašās meistarklasē izglītoja pieredzējušais vīnzinis Ainārs Sedlenieks. Tāpat darbojās arī Costa Coffee un Cafe Vergnano kafijas skola, kurā ikvienam bija iespēja nogaršot izcilāko šķirņu kafijas pupiņas, kā arī iemācīties pagatavot gardus kafijas dzērienus.