Ceturtdiena, 2021. gada 21. janvāris
Agne, Agnese, Agnija
Francijā govis dzirda ar vīnu

LETA
Lai iegūtu vislabāko liellopa gaļu Eiropā, Francijas lauksaimnieki govīm katru dienu dod līdz pat divām pudelēm laba vīna.
Tādā veidā tiek audzēta "Vinbovin" gaļa, par ko sajūsminās Parīzes labākie restorāni.
Īpašais audzēšanas veids aizgūts no Bēzjē apgabalā veikta eksperimenta, kura gaitā trīs govīm četrus mēnešus deva vietējo vīnu.
Idejas autors Žans Šarls Tastavī atklāja, ka govīm piedāvātais vīns audzēšanas sākumā tika sajaukts ar miežiem, sienu un vīnogām, taču vēlāk dzīvniekiem piedāvāts apgabala labāko vīna dārzu dzēriens, ko tie labprāt dzēruši bez piedevām.
Drīz vien kļuvis skaidrs, ka "priecīgās govis" dod īpaši sulīgu gaļu.
"Katra dzīvnieka alkohola patēriņam jābūt līdzvērtīgam tam, ko ārsti iesaka cilvēkiem - divas vai trīs vīna glāzes dienā. Tas nozīmē, ka govis drīkst dzert vienu vai pusotru litru dienā," norādīja Tastavī.
"Domāju, ka nākamreiz varētu dot muskatu, lai gaļai piešķirtu muskusa garšu," viņš sacīja.
Prestižo "Michelin Guide" apbalvojumu ieguvušais pavārs Lorāns Pursels ir "Vinbovin" gaļas entuziasts. "Tai ir ļoti īpaša tekstūra - skaista, lāsumaina un maiga, turklāt apcepot tā karamelizējas. To grib visi labākie restorāni Parīzē," viņš teica.
Taču govju barošana ar smalko vīnu sadārdzinājusi gaļas cenu - viena augstākā labuma šķēle maksā līdz pat 70 latiem.
LETA/Daily Telegraph
Tādā veidā tiek audzēta "Vinbovin" gaļa, par ko sajūsminās Parīzes labākie restorāni.
Īpašais audzēšanas veids aizgūts no Bēzjē apgabalā veikta eksperimenta, kura gaitā trīs govīm četrus mēnešus deva vietējo vīnu.
Idejas autors Žans Šarls Tastavī atklāja, ka govīm piedāvātais vīns audzēšanas sākumā tika sajaukts ar miežiem, sienu un vīnogām, taču vēlāk dzīvniekiem piedāvāts apgabala labāko vīna dārzu dzēriens, ko tie labprāt dzēruši bez piedevām.
Drīz vien kļuvis skaidrs, ka "priecīgās govis" dod īpaši sulīgu gaļu.
"Katra dzīvnieka alkohola patēriņam jābūt līdzvērtīgam tam, ko ārsti iesaka cilvēkiem - divas vai trīs vīna glāzes dienā. Tas nozīmē, ka govis drīkst dzert vienu vai pusotru litru dienā," norādīja Tastavī.
"Domāju, ka nākamreiz varētu dot muskatu, lai gaļai piešķirtu muskusa garšu," viņš sacīja.
Prestižo "Michelin Guide" apbalvojumu ieguvušais pavārs Lorāns Pursels ir "Vinbovin" gaļas entuziasts. "Tai ir ļoti īpaša tekstūra - skaista, lāsumaina un maiga, turklāt apcepot tā karamelizējas. To grib visi labākie restorāni Parīzē," viņš teica.
Taču govju barošana ar smalko vīnu sadārdzinājusi gaļas cenu - viena augstākā labuma šķēle maksā līdz pat 70 latiem.
LETA/Daily Telegraph
Vēl par tēmu:

Pitons aizrijas ar Tīģeri un mirst (1)
Austrālijā izbadējies ametista pitons aizrijies ar kaķi vārdā Tīģeris un nobeidzies.


Latvijā

Pieci ieroči cīņai ar “pavasara alerģiju” (17)
12 pazīmes, kas liecina, ka jums nepieciešams atvaļinājums (5)
Netiec galā ar lieko svaru? Iespējams, vaina nav kūkās (2)
Latvietis iekļuvis Harley Davidson Discover More 2015 competition finālā (3)
Latvijā svin Lieldienas (2)
Spītējot drēgnajam laikam, Brīvdabas muzejā notiek Lieldienu pasākumi (3)
Kā nesabojāt Lieldienu priekus (1)
Pasaulē

Gardums no Spānijas - tapas (7)
„Es nogalināju Merilinu Monro,” pirms nāves atzinies bijušais CIP aģents? (1)
Hodorkovskis: Putins uzsāka karu, lai attaisnotu neveiksmīgo ekonomisko politiku (3)
Kas notiek, ja bērna kopšanas atvaļinājumā dodas tētis? FOTO (1)
Bija vai nebija ūdeņos pie Stokholmas Krievijas zemūdene? (1)
Par seksu ar 12 000 prostitūtām arestēts 64 gadus vecs skolas direktors
Ilvess: NATO spēkiem Igaunijā vajadzētu atrasties pastāvīgi (3)
Intervijas

Kā ietaupīt laiku un naudu, iegādājoties mājokli (3)
Sieviešu biksīšu mīļotāja atklāsme (9)
Kononovs: DP nodarbojas ar izspiešanu, jumtošanu un atbalsta kontrabandu (19)
Seko puaro.lv aktualitātēm

Putina ticamākais "pazušanas" iemesls - Krievijas gatavošana divarpus kariem (5)
The Times: Putins draud laist darbā kodolieročus virs Baltijas valstīm (8)
Andris Vilks pieķerts melos par savām finansēm (1)
