Svētdiena, 2019. gada 20. oktobris

Leonīda, Leonīds

Piektdiena, 3. aprīlis (2015) 11:48

Lieldienās pagatavo netradicionālus olu ēdienus RECEPTES

Viegli pagatavojamu un neierastu brokastu ēdienu receptes svētku cienastam - kraukšķīgo bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu, plātsmaizi “Vēršacs” un vieglo ananāsu pashu desertam piedāvā Rimi Gardēžu šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce.


KRAUKŠĶĪGĀ BAGETE AR SPARĢEĻIEM UN BENEDIKTA OLU



Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Porciju skaits: 4

Nepieciešams:

Svaigi sparģeļi – 1 bunte
1/2 laima sula
Svaiga bazilika lapiņas - 5 gab.
Svaigas piparmētras lapiņas - 6 gab.
Maskarpones siers - 1 ēdamkarote
Medus - 1/2 tējkarote
Bagete - 1 gab.
Ķiploka daiviņa, nomizota, pārgriezta uz pusēm - 1 gab.
Svaigs lasis - 300 g
Olas - 4 gab.
Etiķis - 2 ēdamkarotes
Akmens sāls, svaigi malti piecu graudu pipari - pēc garšas
Olīveļļa cepšanai
Dilles, rukola, redīsi – dekorēšanai


Pagatavošana:

Gatavo krēmu. Katlā uzvāri ūdeni. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti, vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties aptuveni 3 minūtes.

Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku.

Sablenderē un caur sietiņu nospied šķidrumu.

Pievieno maskarpones sieru, sāli un medu. Sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.

Sagatavojam bageti. Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grauzdē uz sausas, sakarsētas pannas. Sadali gabaliņos.

Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.

Kad maize ir apgrauzdēta, sausā pannā grilē pannā atlikušos sparģeļus.

Gatavo Benedikta olas - katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns. Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minūtes. Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī.

Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņos.

Uzliec olas, pievieno sāli un piparus.

Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem un redīsiem.



PLĀTSMAIZE „VĒRŠACS”



Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Porciju skaits: 4

Nepieciešams:

Kārtainā sviesta mīkla - 400 g
Olas - 6 gab.
Kūpināts bekons - 200 g
Pākšu zirņi - 1 sauja
Timiāns - 4 zariņi
Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220°C.

Atkausē mīklu. Mīklas plāksnes savieno kopā un izrullē vienā garā mīklas plātī.

Izrullēto mīklu liec formā un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

Uz pannas apcep bekonu ar timiānu.

Izceptās mīklas formā liec bekona šķēlītes, pākšu zirņus, pievieno olas.

Samazini cepeškrāsnī temperatūru līdz 160°C un cep plātsmaizi, kamēr tā gatava.

Pirms pasniegšanas plātsmaizi apkaisi ar sāli un pipariem.


Padoms: Mīklas cepšanai vari izmantot folija veidni - saliec foliju vairākās kārtās, ieloki maliņas uz augšu, cik vien lielas un platas vēlies, un liec tajā cepties mīklu.


VIEGLĀ ANANĀSU PASHA



Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Porciju skaits: 8

Nepieciešams:

Želatīns – 20 g
Konservēti ananāsi (gredzenos), sagriezti nelielos gabaliņos – 300 g
Graudainais biezpiens – 300 g
Citrons – 1 gab.
Laims – 1 gab.
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Vaniļas cukurs - pēc garšas
Olu baltumi – 3 gab.
Augļi un ogas pēc izvēles - dekorēšanai

Pagatavošana:

Traukā ieber želatīnu, pārlej ar 150 ml aukstas ananāsu sulas (kurā bija ananāsi) un noliec siltā vietā uz 10 minūtēm, lai želatīns uzbriest.

Uzsildi (bet nevāri) šķidrumu ūdens peldē, līdz želatīns ir izkusis, un ļauj nedaudz atdzist.

Bļodā sajauc biezpienu, abu citrusu sulas (1 ēdamkarote no katra citrusa) un smalki sarīvētas miziņas, cukuru, vaniļas cukuru un ananāsu gabaliņus.

Sakul olu baltumus stingrās putās un lēnām iemaisi biezpiena masā.

Pievieno ananāsu sulu ar želatīnu un iemaisi.

Pildi masu formā un liec ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām.

Īsi pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja un dekorē ar augļiem un ogām.


Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Piedalies diskusijā un ievēro Lietošanas noteikumus.

2000

Latvijā

Pieci ieroči cīņai ar “pavasara alerģiju” (12)

Pavasarī, sākoties koku un krūmu ziedēšanas laikam, daudziem cilvēkiem aktualizējas respiratorā jeb ziedputekšņu alerģija, kas izpaužas kā šķavas, iesnas, klepus, niezošas un asarojošas acis. Kā mazināt nepatīkamās sajūtas, konsultē speciāliste.

12 pazīmes, kas liecina, ka jums nepieciešams atvaļinājums (1)

Netiec galā ar lieko svaru? Iespējams, vaina nav kūkās  (1)

Latvietis iekļuvis Harley Davidson Discover More 2015 competition finālā  (2)

Latvijā svin Lieldienas (1)

Spītējot drēgnajam laikam, Brīvdabas muzejā notiek Lieldienu pasākumi (2)

Kā nesabojāt Lieldienu priekus

Pasaulē

Gardums no Spānijas - tapas (5)

Raksturot to, kas tieši ir tapas, nākas ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām.

„Es nogalināju Merilinu Monro,” pirms nāves atzinies bijušais CIP aģents? (1)

Hodorkovskis: Putins uzsāka karu, lai attaisnotu neveiksmīgo ekonomisko politiku (3)

Kas notiek, ja bērna kopšanas atvaļinājumā dodas tētis? FOTO (1)

Bija vai nebija ūdeņos pie Stokholmas Krievijas zemūdene? (1)

Par seksu ar 12 000 prostitūtām arestēts 64 gadus vecs skolas direktors

Ilvess: NATO spēkiem Igaunijā vajadzētu atrasties pastāvīgi (3)

Intervijas

Kā ietaupīt laiku un naudu, iegādājoties mājokli (3)

Kristīne Kilupa ir nekustamo īpašumu aģente vienā no lielākajiem šīs jomas uzņēmumiem Latvijā. To, kā nepakļaut riskam darījuma drošību un ietaupīt laiku, mēģinot atrast mājokli, uzzinājām sarunā.

Sieviešu biksīšu mīļotāja atklāsme (9)

Kononovs: DP nodarbojas ar izspiešanu, jumtošanu un atbalsta kontrabandu  (19)

Seko puaro.lv aktualitātēm

x

Ienāc jaunajā Puaro.lv!

Puaro.lv