Raksts no Puaro.lv

21. novembris (2012) 09:57

Kurusova un Kerēvica ļaujas kulinārām izvirtībām un rada mākslu FOTO

Kaspars Dobrovoļskis

Aizvadītajā nedēļā tuvāko draugu un biznesa partneru lokā restorāns „Biscuit” nosvinēja savu gada jubileju. Rīgas kluso centru pieskandināja pasākums „Pavārmāksla kā māksla”, kura ietvaros viesiem bija iespēja pierādīt kulinārijas eksperta spējas, ēdienu un dzērienu ingridientu noteikšanā, liekot lietā visas cilvēka maņas. Vakara gaitā sanākušie tika iepazīstināti ar leģendāriem ēdieniem un to tapšanas vēsturi. Tāpat kopīgiem spēkiem tika uzgleznots pavisam īsts mākslas šedevrs. Par muzikālo baudījumu rūpējās šarmantā dziedātāja Ievas Kerēvica.

FOTOREPORTĀŽA.

„Pasākuma tēma nav izvēlēta nejauši. Esam daudz un dikti analizējuši, kāpēc viens ēdiens sanāk izcils, cits varbūt ne pārāk. Kas ir nepieciešams izcila ēdiena pagatavošanai un vai izcilību nosaka produkti, ingridientu sastāvs, šefpavāra meistarība vai kaut kāda ķīmiska reakcija un sajūtu kopums? Rezultātā esam konstatējuši, ka ēdiena pagatavošana nepakļaujas matemātiskām formulām, viena vienīga iemesla dēļ – pavārmāksla ir māksla. Domāju, ka šim apgalvojumam piekritīs visi tie, kas kaut reizi mūžā ir mēģinājuši ko pagatavot,” pastāstīja pasākuma autore Inese Lukaševska.

Par šīs mākslas smalkajām niansēm varēja pārliecināties arī svinēt sanākušie, kuri radio balss Valda Meldera vadībā labprāt piedalījās dažādos atraktīvos konkursos, cenšoties noteikt piedāvāto ēdienu izcelsmi.


„To, kādu vēsturu un pat leģendas slēpj konkrēti ēdieni, mēs reti nojaušam. Ar citām acīm sākam raudzīties uz ēdienu, kad uzzinām, ka produkti, piemēram, ir vesti no Argentīnas, īpaša Eko rajona, kur tiek domāts ne tikai par lopu barošanu, bet arī to, kā tos nodarbināt, lai tauku slānis vienmērīgi izsētos pa ekstremitātēm, vai to, ka ēdiens radies 18. gadsimtā un tas nosaukts par godu slavenam Itāļu māksliniekiem. Tas nenozīmē, ka šo iemeslu dēļ par vakariņām būtu jāmaksā vairāk, taču citu vērtību tas ēdienam piešķir gan,” skaidro Inese.

Restorāna „Biscuit” saimnieku Tairu Turdušadžijevu bija ieradušās sveikt arī sabiedrībā labi zināmi ļaudis, tostarp tirdzniecības centra Spice direktore Iveta Lāce, dejotāja Aleksandra Kurusova, žurnāla Klubs galvenais redaktors Juris Šleiers un politiķis Valdis Birkavs.


Restorāns „Biscuit” piedāvā labākos Itālijas un citu Vidusjūras valstu ēdienus. Lai sasniegtu augstu ēdiena kvalitāti, liela daļa produktu tiek importēti no ārzemēm: Argentīnas, Jaunzēlandes, ASV, Vidusjūras valstīm. Par restorāna lepnumu tiek uzskatīts restorāna Biscuit šefpavārs Mihails Markins. Daudzu Latvijas un ārvalstu ekspertu vērtējumā restorāns Biscuit ir atzīts par vienu no labākajiem Latvijas restorāniem.