Raksts no Puaro.lv

16. augusts (2013) 14:28

Bibliotēkā N°1 noteikts Eiropas labākais barista FOTO

Viktors Ozoliņš, Puaro.lv un publicitātes

Ceturtdienas vakarā restorānā Bibliotēka N°1 noslēdzās sacensība, kurā par prasmīgākā un kaislīgākā kafijas meistara - baristas - titulu Eiropas reģionā cīnījās deviņi profesionāļi no Latvijas, Kipras, Portugāles, Maltas, Čehijas, Īrijas, Ungārijas, Bulgārijas un Polijas. Katrs prestižās „Costa Coffee” rīkotās sacensības dalībnieks pagatavoja un prezentēja žūrijai savu oriģinālo dzērienu.

FOTOGALERIJA.


Sīvā konkurencē par Eiropas labāko baristu tika atzīts portugālis Rikardo Kosta (Ricardo Costa), kurš kopš 2010.gada strādā „Costa Coffee” kafejnīcā Albufeirā. Viņš izveicībā un entuziasmā pārspēja pārējos astoņus Eiropas finālistus. 23 gadus vecais Rikardo pārsteidza žūriju ar paša izgudrotu dzēriena „The Secret Temptation” (No angļu valodas - Slepenais kārdinājums) recepti, nodrošinot sev iespēju doties uz „Costa Coffee Barista of the Year” Čempionu finālu Londonā šā gada 22. un 23. oktobrī.

„Šīs atzinības saņemšana mani saviļņo – tas ir liels gods, jo īpaši ņemot vērā, cik spēcīgi un profesionāli bija mani konkurenti. Es vēlos pateikties žūrijai, kas novērtēja kā manas spējas, tā arī entuziasmu, ļaujot tieši man pārstāvēt Eiropu Čempionu finālā Londonā. Šo balvu es uztveru kā ķirsīti uz tortes, jo tiešām mīlu to, ko daru,” pēc saviļņojošās uzvaras klāstīja Eiropas labākais barista Rikardo Kosta.

Rikardo radītais dzēriens


Visus deviņus dalībniekus un viņu profesionālo sniegumu, radošo pieeju un oriģinalitāti vērtēja starptautiska žūrija - „Costa Coffee” Dzērienu inovācijas vadītājs Robs Densijs (Rob Dansey), pasaulslavens barista un ”Monin” sīrupu Zīmola izstrādes un dzērienu inovāciju direktors Atila Molnars (Attila Molnar), kā arī kulinārijas žurnāla “Četras Sezonas” galvenā redaktore Signe Meirāne.

Konkurss „Barista of the Year” ir ikgadējs starptautiskā kafejnīcu tīkla „Costa Coffee” organizēts pasākums, kas norisinās jau astoto gadu. Reģionālais fināls ir sacensību trešā kārta, kurā dalībniekiem jādemonstrē ne vien pieredze, talants un tehniskās prasmes kafijas pagatavošanā, bet arī patiesa aizraušanās ar kafijas kultūru. Šogad Eiropas reģionālajā finālā no vairāk nekā 2000 kandidātiem līdz startēšanai starptautiskas žūrijas priekšā nokļuva vien deviņi dalībnieki, tostarp latvietis Didzis Ābeltiņš.