Pirmdiena, 2020. gada 13. jūlijs

Margarita, Margrieta

Piektdiena, 11. aprīlis (2014) 11:30

Veiksmīgo un slaveno ēdienkarte – Māris Olte

Puaro.lv nolēma noskaidrot, kā sevi formā uztur sabiedrībā zināmi vīrieši. Veselīga dzīvesveida sastāvdaļa ir arī uzturs. Un, ja veselīgi dzīvojot, jūties labi, tad arī daudz vari izdarīt, lai dzīve kļūtu veiksmīga. Puaro.lv lasītājiem savu ēdienkarti atklāj TV raidījumu vadītājs, biologs Māris Olte.

„Es esmu strādājis radio septiņus gadus, un bijis ēterā no 6 līdz 10 rītā, tāpēc mana galvenā ēdienreize ir brokastis un nedaudz pusdienas,” portālam Puaro.lv klāsta Māris Olte. „Protams, tas, ko mēs ēdam, mainās līdz ar vecumu, un es šobrīd brokastīs kā savu galveno ēdienu izvēlos rupjmaizi un sīpollokus.”

„Cenšos būvēt savu ēdienkarti no Latvijā augušiem dārzeņiem un augļiem, tāpēc mēs mājās paši audzējam sīpollokus. Tos sīpolus, kas jau sākuši laist asnus, liekam olu paletēs un tad audzējam, kamēr izaug loki. Uzturā arī pārsvarā izvēlos lietot Latvijas produkciju, piemēram,  Ķelmēnu, Liepkalnu vai Lāču maizi, arī sviestu pērku Liepkalnu veikalā.  No sieriem, savukārt, man vislabāk patīk Trikātas klasiskais, kas tiek izturēts ilgāk, deviņdesmit dienas, lai iegūtu savu izteikto garšu. No gaļām visbiežāk izmantoju tieši brieža, kuru mēs paši arī atkaulojam un saliekam ledusskapī. Dārzeņi mums pārsvarā mājās ir pašiem savi, audzējam gan burkānus, gan bietes,” stāsta Olte. 

„Kafiju gan lietoju ārzemju, jo vēl neesmu iemācījies ozolzīles dzert. Bet ja sakārojas kādus saldumus, tad labprāt ēdu balto čabati kā našķi. Protams, mūsdienās nevar neiztikt bez visādiem ārzemju produktiem, piemēram, Nutellas vai olīveļļām, bet tas ir ienācis mūsu uzturā un nu mēs esam sākuši tos izmantot.”

„Nav gandrīz nekā tāda, no kā savā ēdienkartē atteiktos, ja nu vienīgi neprasmīgi vārīti burkāni un piens, kas pastāvējis un pārvilcies ar plēvi, pārējais viss ir labs,” uzskata biologs.

„Es kā tēvs un ģimenes galva piestrādāju pie tā, lai mēs ģimenē pārsvarā ēstu latviešu ēdienu, kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi ne tikai, lai dzīvotu veselīgāk, bet arī, lai mēs sajustos kā latvieši un ēstu Latvijā augušus produktus. Ir arī būtiski, lai mēs savā uzturā izceltu tepat, Latvijā, pieejamas lietas, jo savējais ir arī veselīgāks.”

Pievienot komentāru

Piedalies diskusijā un ievēro Lietošanas noteikumus.

2000

Pasaulē

Gardums no Spānijas - tapas (7)

Raksturot to, kas tieši ir tapas, nākas ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām.

„Es nogalināju Merilinu Monro,” pirms nāves atzinies bijušais CIP aģents? (1)

Hodorkovskis: Putins uzsāka karu, lai attaisnotu neveiksmīgo ekonomisko politiku (3)

Kas notiek, ja bērna kopšanas atvaļinājumā dodas tētis? FOTO (1)

Bija vai nebija ūdeņos pie Stokholmas Krievijas zemūdene? (1)

Par seksu ar 12 000 prostitūtām arestēts 64 gadus vecs skolas direktors

Ilvess: NATO spēkiem Igaunijā vajadzētu atrasties pastāvīgi (3)

Interesanti

Kaut kas neredzēts! Labradors - futbola fans VIDEO (6) 

Suns no sirds priecājas par Portugāles valstsvienības iesistiem vārtiem.

Viņi piepeši ieraudzīja, ka smiltīs kaut kas kustas. Viens pēc otra parādījās... (2)

Pavisam parasti, tomēr bīstami augļi un dārzeņi (2)

Lūk, kādi "tusiņi" jārīko saviem četrkājainajiem mīluļiem! VIDEO (2) 

Iespaidīgi! Cilvēka un krokodila maigā draudzība (1) 

Neticami! Kā viņš to visu tur dabūja iekšā?! VIDEO (1) 

Smieklīgi: šie suņi ir aizmirsuši, kas viņi ir VIDEO

Igors Popovs: Dzīves sparu smeļos darbā un ceļojumos (1) 

Ar laba garastāvokļa un lieliska izskata recepti dalās slavenību frizieris un stilists Igors Popovs.

Gada modes dizainere Inese Ozola: Mani visvairāk iedvesmo nodošanas termiņš! (1)

Oskars Melbārdis: Dažkārt kārojas siļķmaizīti, bet sezonas laikā to nedrīkst (2)

Seko puaro.lv aktualitātēm

x

Ienāc jaunajā Puaro.lv!

Puaro.lv