Sestdiena, 2020. gada 25. janvāris

Sigurds, Zigurds

Ceturtdiena, 17. maijs (2012) 14:48

Šefpavāra Riharda Frīdenberga–Kalniņa uztura ieteikums Puaro.lv lasītājiem (12) 

„Arī mājās iespējams pagatavot burvīgus ēdienus. Pats grūtākais šajā procesā ir atrast atbilstošas izejvielas. Aiziet uz veikalu un vienkārši nopirkt kaut ko vakariņām nav grūti. Gardēžiem Latvijā nākas nedaudz pasvīst, jo ne visus produktus iespējams iegādāties vietējā tirgū,” intervijā portālam Puaro.lv savos novērojumos dalās ekoloģiskās ēdināšanas uzņēmuma EcoCatering šefpavārs un dibinātājs Rihards Frīdenbergs–Kalniņš.

Pats šefpavārs mājās gatavot nemēdzot. „Izskaidrojums tam ir gaužām vienkāršs – mājās tikpat kā neesmu, tāpēc arī laika gatavošanai neatliek. Mana diena sākas jau piecos no rīta, bet savā miteklī atgriežos vien desmitos vakarā. Ja arī man kāda sestdiena ir brīva, es to labprāt izmantoju, lai aizietu uz kādu restorānu aplūkot, ko jaunu sarūpējuši mani kolēģi.”

Rihardam ir plaša pieredze darbā augstas klases restorānos Itālijā, Austrijā, Lielbritānijā, kā arī Latvijā. Viņš ir daudz ceļojis, novērtējot dažādu tautu ēdienus. „Jo vairāk ceļoju, jo plašāks kļūst mans redzesloks. Dažādās valstīs atšķiras ne tikai paši produkti un ēdieni, bet arī pati restorānu kultūra. Ļoti svarīga ir prasme ēdienu pasniegt. Skaisti noformējot, arī parasts burkāns šķitīs ļoti gards.” Pašam šefpavāram atmiņā visvairāk iespiedies un iepaticies Maskavas restorāns „White Rabbit”.

Puaro.lv lasītājiem, vasarai sākoties, Rihards iesaka uzturā lietot pēc iespējas vairāk sparģeļu, dārzeņu, dažādu salātu un graudaugu. „Par trekniem ēdieniem šobrīd vajadzētu aizmirst. Jāizmanto laiks, kad produktos ir daudz vitamīnu un vērtīgu vielu, un jāēd tie svaigā veidā.”

Pievienot komentāru

Piedalies diskusijā un ievēro Lietošanas noteikumus.

2000

Mainīt komentāru secību

Vārds

2012-05-17 15:08:05

Ziņot

mazais meža dīvainītis

Vārds

2012-05-17 15:04:10

Ziņot

sparģeļi - nu ēst jau var, bet ne jau visu vasaru :P

Pasaulē

Gardums no Spānijas - tapas (6)

Raksturot to, kas tieši ir tapas, nākas ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām.

„Es nogalināju Merilinu Monro,” pirms nāves atzinies bijušais CIP aģents? (1)

Hodorkovskis: Putins uzsāka karu, lai attaisnotu neveiksmīgo ekonomisko politiku (3)

Kas notiek, ja bērna kopšanas atvaļinājumā dodas tētis? FOTO (1)

Bija vai nebija ūdeņos pie Stokholmas Krievijas zemūdene? (1)

Par seksu ar 12 000 prostitūtām arestēts 64 gadus vecs skolas direktors

Ilvess: NATO spēkiem Igaunijā vajadzētu atrasties pastāvīgi (3)

Interesanti

Kaut kas neredzēts! Labradors - futbola fans VIDEO (4) 

Suns no sirds priecājas par Portugāles valstsvienības iesistiem vārtiem.

Viņi piepeši ieraudzīja, ka smiltīs kaut kas kustas. Viens pēc otra parādījās... (2)

Pavisam parasti, tomēr bīstami augļi un dārzeņi (2)

Lūk, kādi "tusiņi" jārīko saviem četrkājainajiem mīluļiem! VIDEO (2) 

Iespaidīgi! Cilvēka un krokodila maigā draudzība (1) 

Neticami! Kā viņš to visu tur dabūja iekšā?! VIDEO (1) 

Smieklīgi: šie suņi ir aizmirsuši, kas viņi ir VIDEO

Igors Popovs: Dzīves sparu smeļos darbā un ceļojumos 

Ar laba garastāvokļa un lieliska izskata recepti dalās slavenību frizieris un stilists Igors Popovs.

Gada modes dizainere Inese Ozola: Mani visvairāk iedvesmo nodošanas termiņš!

Oskars Melbārdis: Dažkārt kārojas siļķmaizīti, bet sezonas laikā to nedrīkst (1)

Seko puaro.lv aktualitātēm

x

Ienāc jaunajā Puaro.lv!

Puaro.lv