Otrdiena, 2020. gada 7. aprīlis

Helmuts, Zina, Zinaīda

Piektdiena, 5. aprīlis (2013) 14:09

Augstākās sabiedrības pāri bauda uz Latviju atvestos izsmalcinātos viskijus FOTO (16) 

Trešdien viesnīcas Europa Royale Hotel restorānā Benjamiņš izmeklētā sabiedrībā notika augstvērtīgu viskiju Burn Stewart Distillers degustācija un smalkas vakariņas skotu noskaņās. Vakara kulminācijā tika pasniegts skotu nacionālais ēdiens haggis ar viskiju Bunnahabhain 18YO.

Viesu vidū bija vairāki sabiedrībā zināmi pāri – modes dīva Maija Silova kopā ar savu mīļoto vīrieti, uzņēmēju Raimondu Elksni, Diāna Pīrāgs ar līgavaini, franču uzņēmēju Frenku Često (Franck Cesto), slavenais dejotājs un deju pasniedzējs Valdis Škutāns ar draudzeni, pasākumu organizatori Alisi Kolosovu, Zane Vaļicka ar vīru, uzņēmēju Gundaru Pētersonu, kā arī draugi - jūrasbraucēji un viskija mīļotāji Māris Gailis un Jānis Vaišļa. Izsmalcināto pasākumu organizēja uzņēmums MV Latvia - augstvērtīgo viskiju Burn Stewart Distillers pārstāvis Latvijā.


Vakara noskaņu skotu tradīcijās paspilgtināja dūdotājs ar tradicionālām skotu melodijām un flautas skaņām. Viesus sagaidīja welcome drink – kokteilis, kura sastāvā bija 18. gadsimtā būvētajā Deanston viskija darītavā darinātais viskijs Scottish Leader. Viskija darītava atrodas Teitas upes krastā, tās tīrais ūdens tiek izmantots viskija ražošanai. Šim jauktajam skotu viskijam raksturīgs dūmu aromāts un izteikta medus garša, kā dēļ tas ir pelnījis lielu atzinību.

Kopā ar smalkajām vakariņām skotu gaumē viesi baudīja vairākus ēdieniem pieskaņotus viskijus - Deanston, Bunnahabhain un Tobermory. Vakaru vadīja Burn Stewart Distillers globālo zīmolu vēstniece Kirstie McCallum, kura strādā šajā nozarē teju 15 gadus un ir viena no retajām viskiju ekspertēm - sievietēm. Pirms viņas bijušas tikai dažas priekšgājējas.


Vakara gaitā viesiem bija iespēja degustēt vairākas Bunnahabhain viskiju šķirnes. Viskiji Bunnahabhain jau vairāk nekā 125 gadus tiek darināti fantastiski skaistajā, 600 kvadrātmetru lielajā Ailejas salā. Šajā mazajā salā atrodas veselas 9 skotu viskija darītavas, tādēļ tā tiek uzskatīta par atsevišķu skotu viskija reģionu. Bunnahabhain 12YO nedaudz atšķiras no citiem Ailejas viskijiem – dūmu aromāts tajā nav tik intensīvs, bet garša piepildīta ar izteiktām augļu niansēm. Šis viskijs patiks gan iesala viskija garšošanas iesācējiem, gan pieredzējušiem viskija ekspertiem.

Dārgākais no vakarā pasniegtajiem bija Bunnahabhain 25YO, kas maksā aptuveni divsimt latus. Viskijam raksturīgs spēcīgs ķiršu aromāts, kas viegli pāriet karameļu niansēs ar vieglu ozolkoka pieskaņu. To baudot, jūtams ogu un krēma garšu kokteilis, kuru nomaina grauzdētu riekstu un iesala toņi. Pēcgarša maigi sausinoša.


Vakara kulminācija pasniegtais skotu nacionālais ēdiens Hagiss tika sagaidīts ar dūdu skaņām un aplausiem, stāvot kājās. Tas ir pikants pudiņš, kas satur aitas gaļu, kurš tika pasniegts ar kartupeļu biezeni, krāsnī ceptiem kāļiem, cukini, karamelizētiem burkāniem un šalot sīpolu mērci. Daudziem viesiem šī bija pirmā iepazīšanās reize ar šo tradicionālo skotu ēdienu. Pie ekskluzīvā ēdiena tika pasniegts viskijs Bunnahabhain 18YO, kas izceļas ar medus un riekstu garšu, un maigu jūras aromātu. To baudot, jūtama ķiršu un viegla ozolkoka piegarša. Tā pēcgarša ir maigi sausinoša ar nelielu sāļuma pieskaņu.

Vakarā izskaņā viesiem bija iespēja baudīt gardo šokolādes kūku Benjamiņš, kas neatstāja nevienu vienaldzīgu. Kūka bija dekorēta ar zeltu un svaigām ogām un bija lielisks vakariņu noslēgums. Vakars turpinājās neformālākā gaisotnē ar saviesīgām sarunām.

Pievienot komentāru

Piedalies diskusijā un ievēro Lietošanas noteikumus.

2000

Mainīt komentāru secību

Haha

2013-04-06 01:21:18

Ziņot

Lūdzu, raksta autoru definēt, kas ir augstākā sabiedrība, jo nevienu no viņiem neatpazīstu.

Lato

2013-04-05 19:54:32

Ziņot

Sorry, kurš tur augstàkà sabiedrība?

es

2013-04-05 18:39:29

Ziņot

nozzeelojamie ,neko dziivee labu nav redzeejussi.........................

Gunča

2013-04-05 16:32:46

Ziņot

Diži neredzu smalkumu.

tedis

2013-04-05 14:33:36

Ziņot

šī laba manta, cena ne no demokrātiskajām, bet ja maciņš ļaujas, kāpēc ne

Pasaulē

Gardums no Spānijas - tapas (6)

Raksturot to, kas tieši ir tapas, nākas ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām.

„Es nogalināju Merilinu Monro,” pirms nāves atzinies bijušais CIP aģents? (1)

Hodorkovskis: Putins uzsāka karu, lai attaisnotu neveiksmīgo ekonomisko politiku (3)

Kas notiek, ja bērna kopšanas atvaļinājumā dodas tētis? FOTO (1)

Bija vai nebija ūdeņos pie Stokholmas Krievijas zemūdene? (1)

Par seksu ar 12 000 prostitūtām arestēts 64 gadus vecs skolas direktors

Ilvess: NATO spēkiem Igaunijā vajadzētu atrasties pastāvīgi (3)

Interesanti

Kaut kas neredzēts! Labradors - futbola fans VIDEO (5) 

Suns no sirds priecājas par Portugāles valstsvienības iesistiem vārtiem.

Viņi piepeši ieraudzīja, ka smiltīs kaut kas kustas. Viens pēc otra parādījās... (2)

Pavisam parasti, tomēr bīstami augļi un dārzeņi (2)

Lūk, kādi "tusiņi" jārīko saviem četrkājainajiem mīluļiem! VIDEO (2) 

Iespaidīgi! Cilvēka un krokodila maigā draudzība (1) 

Neticami! Kā viņš to visu tur dabūja iekšā?! VIDEO (1) 

Smieklīgi: šie suņi ir aizmirsuši, kas viņi ir VIDEO

Igors Popovs: Dzīves sparu smeļos darbā un ceļojumos (1) 

Ar laba garastāvokļa un lieliska izskata recepti dalās slavenību frizieris un stilists Igors Popovs.

Gada modes dizainere Inese Ozola: Mani visvairāk iedvesmo nodošanas termiņš! (1)

Oskars Melbārdis: Dažkārt kārojas siļķmaizīti, bet sezonas laikā to nedrīkst (2)

Seko puaro.lv aktualitātēm

x

Ienāc jaunajā Puaro.lv!

Puaro.lv