Pirmdiena, 2020. gada 10. augusts

Inuta, Brencis, Audris

17. augusts (2014) 11:18

Ar greznu ballīti Rīgā atklāj kokteiļbāru Cheers! 

Piektdien, 15. augusta vakarā, svinīgā gaisotnē durvis vēra pirmais īstais Rīgas kokteiļbārs Cheers!, kas vairāk nekā 150 klātesošajiem viesiem bija sarūpējis aizraujošu izklaides programmu visa vakara garumā.

Jauno atpūtas vietu novērtēt bija ieradušies gan mediji un indusrijas pārstāvji, gan arī sabiedrībā zināmas personības un citi sabiedriskās dzīves baudītāji.

Jau pie ieejas apmeklētājus sagaidīja ne vien sarkanais paklājs, bet arī speciāli šim notikumam radītā ledus traukā atdzesēts punšs, kā īpaši izmeklētas saldās un sāļās uzkodas. Tāpat bāra kolektīvs bija parūpējies arī par oriģinālu welcome kokteiļu sortimentu, ļaujot pasākuma apmeklētājiem izvēlēties kādu no Cheers! oriģinālreceptēm – Amalia, Jamaican Independence vai Chocolate Man -, kas nenoliedzami bija īsta bauda ikviena kokteiļu cienītāja garšas kārpiņām.



Protams, vakara gaitā netika aizmirsts arī par karstajiem ēdieniem, ko pie galdiņiem sēdošie viesi nesteidzīgi baudīja, nebeidzot slavēt Cheers! meistarīgos pavārus. Atklāsanas pasākumam par godu izveidotajā ēdienkartē varēja atrast ne tikai tādas izmeklētas delikateses kā lielopa tar-taru, avokado-tomātu kārtojumu ar tīģergarnelēm, olīveļļā ceptu lasi ar melnajām olīvām un jaunajiem sparģeļiem, lēni pagatavotu vistas fileju ar svaigajiem dārzeņiem un desertus - šokolādes fondantu un New York siera kuku -, bet arī tiem īpaši piemeklētus dzērienus – kokteiļus Aztec Daiquiri un Cheese Cake, kā arī smalkus vīnus no Itālijas un Argentīnas.



Paralēli dzērienu un ēdienu degustācijai bāra telpas pieskandināja arī enerģiski muzikālie priekšnesumi, kas ātri vien spēja iekustināt ikvienu klātesošo. Par to parūpējās mūsdienīgā grupa Apofeoz Orkestra, izpildot kompozīcijas regeja ritmos, kam, savukārt, sekoja pasaules labākie hiti apvienības Continent izpildījumā.



Vakara kulminācijā īsi pirms pusnakts norisinājās aizraujoša bārmeņu miksoloģijas prezentācija bāra īpašnieka Roberta Kalvāna un viņa kolēģu izpildījumā, kas, veicot meistarīgus un elpu aizraujošus trikus, demonstrēja, kā Cheers! telpās ik dienu tiek gatavoti neskaitāmie klasiskie un autorkokteiļi. Divus no dzērieniem radīja paši barmeņii, savukārt trešā kokteiļa jaukšanā tika iesaistīta arī publika, padarot atraktīvo priekšnesumu vēl aizraujošāku.



“Ir milzīgs prieks un gandarījums par paveikto, jo esam veiksmīgi sasnieguši savu mērķi, aizsākot citviet pasaulē tik populāro kokteiļu kultūru arī pie mums, Latvijā. Tieši oriģinālais dzērienu sastāvs un to pasniegšanas veids ir tas, uz ko mēs tiecamies, jo, manupārt, ir būtiski cilvēkos radīt interesi ne tikai par pašu alkoholu, bet arī tā neskaitāmajiem baudīšans veidiem,” komentē bāra direktors Roberts Kalvāns.



Pasākuma ofociālajai daļai noslēdzoties, bāra telpas bija atvērtas ikvienam naktsdzīves baudītājam un jautrās izklaides turpinājās līdz pat rīta gaismai. Arī turpmāk Vecrīgas jaunatklātais bārs Cheers! priecēs tā apmeklētājus un industrijas profesionāļus, piedāvājot gan plašu dzērienu un ēdienu sortimentu mūsdienīgas mūzikas pavadījumā, gan arī dažādus aizraujošus pasākumus, kā piemēram, vispasaules Bacardi-Martini bārmeņu skolas seminārus, ekskluzīvā St. Germain liķiera prezentāciju, un Bacardi Legacy kokteiļu sacensības, kas jau drīzumā sola piepildīt modernā bāra telpas.



“Atklāšanas pasākums patiešām ir izdevies godam – jautra kompānija, lieliska mūzika un ļoti mājīga atmosfēra. Es ticu, ka Cheers! bāru nākotnē sagaida virkne panākumu; galvenais ir spēt sevi pierādīt un, protams, arī sekot līdzi bāra cenu politikai, kas ir ne mazāks svarīgs aspekts publikas piesaistīšanā,” viedoklī dalās izdevuma Riga This Week galvenais redaktors Radions Šehovcovs.



“Prieks, ka beidzot arī Rīgā ir atklāta šāda augsta līmeņa atpūtas vieta, kur baudīt tādus leģendārus kokteiļus kā Old Fashioned, New York Sour un daudzus citus, kas ir jāprot pagatavot. Svarīgi, lai ikvienam kokteilim būtu dvēsele, un Cheers! bārā par to noteikti ir padomāts. Šeit darbojas profesionāļi, kas visu rūpīgi izstādā līdz pat pēdējam sīkumam, tāpēc Cheers! notiekti ir vieta, kur atgriezties vēl un vēl,” iespaidos dalās Wood Religion Barber Shop salona īpašnieks Edgars Rozenvalds.



“Esmu sajūsmā par šo vakaru - stilīgi cilvēki, jautra atmosfera, forša mūzika, un nevar nepieminēt arī to, cik garšīgi bija kokteļi. Manuprāt, tas ir ļoti labs sākums, tāpēc jau tuvākajā laikā noteikti ar draugiem došos uz Cheers! šo lielisko pieredzi atkārtot,” komentē modes blogere Alīna Kellere.

Pievienot komentāru

Piedalies diskusijā un ievēro Lietošanas noteikumus.

2000

Pasaulē

Gardums no Spānijas - tapas (7)

Raksturot to, kas tieši ir tapas, nākas ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām.

„Es nogalināju Merilinu Monro,” pirms nāves atzinies bijušais CIP aģents? (1)

Hodorkovskis: Putins uzsāka karu, lai attaisnotu neveiksmīgo ekonomisko politiku (3)

Kas notiek, ja bērna kopšanas atvaļinājumā dodas tētis? FOTO (1)

Bija vai nebija ūdeņos pie Stokholmas Krievijas zemūdene? (1)

Par seksu ar 12 000 prostitūtām arestēts 64 gadus vecs skolas direktors

Ilvess: NATO spēkiem Igaunijā vajadzētu atrasties pastāvīgi (3)

Interesanti

Kaut kas neredzēts! Labradors - futbola fans VIDEO (6) 

Suns no sirds priecājas par Portugāles valstsvienības iesistiem vārtiem.

Viņi piepeši ieraudzīja, ka smiltīs kaut kas kustas. Viens pēc otra parādījās... (2)

Pavisam parasti, tomēr bīstami augļi un dārzeņi (2)

Lūk, kādi "tusiņi" jārīko saviem četrkājainajiem mīluļiem! VIDEO (2) 

Iespaidīgi! Cilvēka un krokodila maigā draudzība (1) 

Neticami! Kā viņš to visu tur dabūja iekšā?! VIDEO (1) 

Smieklīgi: šie suņi ir aizmirsuši, kas viņi ir VIDEO

Igors Popovs: Dzīves sparu smeļos darbā un ceļojumos (1) 

Ar laba garastāvokļa un lieliska izskata recepti dalās slavenību frizieris un stilists Igors Popovs.

Gada modes dizainere Inese Ozola: Mani visvairāk iedvesmo nodošanas termiņš! (1)

Oskars Melbārdis: Dažkārt kārojas siļķmaizīti, bet sezonas laikā to nedrīkst (2)

Seko puaro.lv aktualitātēm

x

Ienāc jaunajā Puaro.lv!

Puaro.lv